Nemzetközi foci

Megmentette a bajnokiját, mégsem lehet boldog a Milan

Emmanuele Mastrodonato / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Emmanuele Mastrodonato / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Idegenben, a Lecce otthonában kétgólos hátrányról állt fel és játszott 2-2-es döntetlent az AC Milan az olasz labdarúgó-bajnokság 18. fordulójában, ám nem lehet maradéktalanul boldog, hiszen így már kilencpontos hátrányban van a listavezető Napolival szemben.

Az első félidőben egyetlen csapat volt a pályán: a sikerre éhes és agresszív Lecce, a 3. percben Theo Hernandez öngóljával szerzett vezetést, a 23. percben pedig Federico Baschiotto találatával már kettővel vezetett (2-0).

A szünetben a vendégek kettős cserével próbálták felrázni magukat, ez olyan jól sikerült, hogy az 58. percben Rafael Leao szépített (2-1), a 70. percben pedig egy szép akció végén Davide Calabria közeli fejessel egyenlített (2-2).

Az utolsó 20 percben mindkét csapat előtt adódott egy-egy nagy lehetőség, de az eredmény már nem változott. A Milan így 18 forduló után már kilencpontos hátrányban van a listavezető Napoli mögött.

A milánóiak legutóbb 2020 decemberében tudtak kétgólos hátrányról 2-2-es döntetlent kiharcolni, akkor a Parma volt az ellenfél.

Serie A, 18. forduló

Lecce – Milan 2-2 (2-0)
gól: Hernández (3., öngól), Baschirotto (23.), illetve Leao (58.), Calabria (71.)

 

Cremonese – Monza 2-3 (0-2)
gól: Ciofani (67.), Dessers (83.), illetve Ciurria (8.), Caprari (19., 55., az elsőt 11-esből)

 

Internazionale – Verona 1-0 (1-0)
gól: Lautaro Martínez (3.)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik