Nemzetközi foci

„Többet nem is kívánhatnék” – rákbetegsége után mesterhármast szerzett a dortmundi csatár

Harry Langer/DeFodi Images via Getty Images
Harry Langer/DeFodi Images via Getty Images

Pénteken felkészülési mérkőzésen verte 6-0-ra az FC Baselt a Borussia Dortmund. A találkozó 120 perces volt, az első 60 percben Marco Reus, Donyell Malen és Jude Bellingham találatával 3-0-ra elhúzott a BVB. A félidőben aztán beállt Sebastien Haller is, aki

hét perc különbséggel szerzett három gólt, kialakítva ezzel a végeredményt.

A 28 éves elefántcsontparti csatárt még a nyáron igazolta le az Ajaxtól a Dortmund 31 millió euróért, de aztán egy vizsgálat során hererákot diagnosztizáltak nála. Két műtétje és négy kemoterápiás kezelése volt, januárban pedig zöld utat kapott az orvosoktól, hogy teljes erőbedobással eddzen a többiekkel. Január 10-én már kapott pár percet a Fortuna Düsseldorf elleni felkészülési találkozón, a mostani a második alkalom volt, hogy pályára lépett.

„Ez a lehető legjobb érzés: visszatértem, gólokat lövök, segítem a csapatot és érzem, ahogy a testem napról napra fejlődik.

Többet nem is kívánhatnék, és nemcsak magamra, hanem a csapatra is gondolok.

Megpróbáljuk tartani ezt a lendületet. Remélem, hogy hasznos tudok majd lenni. Az, ahogy mindenki nekem szurkol mutatja, milyen a csapategység. Történjen bármi is a pályán, emberek vagyunk, a legfontosabb, hogy összetartsunk” – mondta Haller a dortmundiak hivatalos oldalán.

A hatodik helyen álló Dortmund jövő vasárnap az Augsburg ellen folytatja majd a bajnokságban.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik