Nemzetközi foci

Csodával határos fordítást produkált a United a City elleni derbin

Matthew Ashton - AMA / Getty Images
Matthew Ashton - AMA / Getty Images

Még élesebbé vált a versenyfutás a Premier League-ben, miután a 20. fordulóban a Manchester United hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a címvédő Manchester Cityt. A City maradt a második, a United, amely visszavágott az őszi 6-3-as vereségért, feljött a harmadik helyre, egy pont a különbség a városi riválisok közt.

Az első 45 percben a hazai pályán játszó United pörgött jobban, Marcus Rashford előtt két ígéretes lehetőség is adódott, de végül egyik gyors támadást sem sikerült góllal befejezni. A túloldalon hiányzott a pontosság a kapu előtt a City játékából, így nem is olyan meglepő, hogy Kyle Walker távoli, de kaput elkerülő lövése jelentette a legnagyobb veszélyt.

A második félidő elején fojtogatóan rátelepedett ellenfelére a City, aminek aztán gól is lett az eredménye: a csereként beküldött Jack Grealish érkezett jó ütemben Kevin De Bruyne középre ívelt labdájára és fejelt a kapuba – Erling Haaland ott állt mögötte, vagyis, ha elvéti a labdát is jó helyzetben lett volna a vendégcsapat. Ennyit tesz egyébként, ha egy 117,5 millió euróért igazolt játékost tud becserélni egy menedzser.

Ezután is sokáig kézben tartotta a meccset a Manchester City, ám a 78. percben a lesen álló Rashford kapott indítást, úgy tűnt, hogy meg is játssza a labdát, de az utolsó pillanatban átengedte Bruno Fernandesnek a lehetőséget, akinek a lövése beakadt. Bár az asszisztens ezután rögtön emelte a zászlaját, végül érvényesnek ítélték a gólt.

Hogy ez megfogta-e a vendégcsapatot, vagy sem, az majd utólag derül ki, mindenesetre szinte egyből jött az újabb találat: a csereként beállt Garnacho első beadása ugyan lepattant egy védőről, de a labda visszakerült az argentinhoz, aki másodszor is centerezett, Rashford pedig ezúttal már befejező ember volt – és még csak a 80. percben jártunk ekkor.

Ő Cristiano Ronaldo (2008) óta az első a Unitedből, aki hét egymást követő mérkőzésén betalált.

Ez a gól pedig végül el is döntötte a derbit, a Manchester United feljött a harmadik helyre.

sofascore.com

Premier League, 20. forduló

Manchester United-Manchester City 2-1 (0-0)

Brighton-Liverpool FC 3-0 (0-0)
Everton-Southampton 1-2 (1-0)
Nottingham Forest-Leicester City 2-0 (0-0)
Wolverhampton Wanderers-West Ham United 1-0 (0-0)
Brentford-Bournemouth 2-0 (1-0)

Olvasói sztorik