Nemzetközi foci

Lesz ideje gondolkodni a butaságán a piros lappal debütáló Chelsea-focistának

Ben Stansall / AFP
Ben Stansall / AFP

Csak 58 percet töltött a pályán, de övé volt a legtöbb próbálkozás (6), a legtöbb kaput eltaláló lövés (4) és vele szemben szabálytalankodtak a legtöbbször (4 alkalommal). Joao Félix debütálása ez alapján jól is elsülhetett volna, de a Chelsea újdonsült portugál szerzeménye piros lapot kapott egy veszélyes becsúszás miatt, csapata pedig végül 2-1-es vereséget szenvedett a Fulham ellen.

A 23 éves portugál játékos a 22. olyan futballista a Premier League 1992 óta íródó történelmében, akit az első meccsén kiállítottak. A legutóbbi ilyen eset Federico Fazióval történt, a jelenleg az olasz Salernitanában játszó argentin védő 2014 őszén a Manchester City elleni bajnokin debütált a Tottenhamben, és a második félidő közepén kiszórták piros lappal.

Mivel Félix egyből pirosat kapott, ez automatikusan hárommeccses eltiltást jelent, vagyis a Crystal Palace, a Liverpool és a Fulham elleni találkozókat kihagyja, és csak február 11-én térhet vissza, amikor a Chelsea a West Ham vendége lesz.

A Chelsea edzője, Graham Potter alatt közben egyre forróbb a kispad, a csapat mindössze a tizedik helyen áll a tabellán, és az utolsó kilenc bajnokijából csak egyet tudott megnyerni. Ráadásul a rengeteg sérülés is nehezíti Potter helyzetét, ezért is lehet fájó az edző számára, hogy Félix most hetekre kiírta magát a keretből.

Olvasói sztorik