Nemzetközi foci

Pep Guardiola a derbiről: Van egy őrült ötletem

Jan Kruger / Getty Images
Jan Kruger / Getty Images

Szombaton manchesteri derbit rendeznek majd a Premier League-ben, a címvédő City a Unitedhez látogat. A Presztízs mellett már csak amiatt is komoly tétje lesz az összecsapásnak, hogy Pep Guardiola második helyen álló csapatának mindössze négy pont az előnye a riválissal szemben. A katalán edző csapata szerdán a Southampton ellen játszik a Ligakupában (egy nappal korábban a United is pályára lépett és bejutott a négy közé), Guardiolát pedig már a rangadóról is kérdezték, és hogy az hatással lesz-e a szerdai összeállításra.

Úgy szeretnék megérkezni arra a meccsre, hogy nagyjából ugyanannyi játékperce legyen mindenkinek, mert vannak terveim, gondolataim, őrült ötleteim

felelte Guardiola a BBC cikke szerint, a szigetországi sajtóban pedig már ismét azt találgatják, hogy vajon túlgondolja-e majd a mérkőzést.

Pep Guardiolára ugyanis jellemző, hogy fontos mérkőzéseken annyit változtat csapata játékán, hogy aztán abból vesztesen jön ki a City, jó példa volt erre a 2020-as BL-párharc a Lyon ellen, vagy épp a Chelsea elleni Bajnokok Ligája-döntő is. Egyszer megkérdezték erről, azt felelte, imádja túlgondolni a dolgokat, lehet egyszer majd azt lépi meg, hogy 12 játékost küld a pályára.

A Manchester City Guardiola irányításával mindig megelőzte a Unitedet a bajnokságban a szezon végére, az edző mérlege kilenc győzelem, hat vereség és két döntetlen a városi riválissal szemben.

Olvasói sztorik