Nemzetközi foci

Cristiano Ronaldo szerződése miatt magyarázkodik szaúdi klubja

Khalid Alhaj/MB Media / Getty Images
Khalid Alhaj/MB Media / Getty Images

A szaúd-arábiai al-Nasszr labdarúgócsapata cáfolta azokat a híreket, melyek szerint a nemrég igazolt Cristiano Ronaldónak a szerződése tartalmaz olyan kitételt, hogy a portugál sztár az ország 2030-as világbajnoki pályázatának nagykövete lesz.

A 37 éves futballista múlt héten szerződött két és fél évre több mint 200 millió euróért az al-Nasszrhoz, és azóta több olyan újságcikk is megjelent, melyek szerint Ronaldo további 200 milliót kap azért, hogy támogassa a szaúdi kandidálást.

Az al-Nasszr FC szeretné világossá tenni, hogy ellentétben bizonyos médiahírekkel, a Cristiano Ronaldóval kötött megállapodás nem tartalmaz semmilyen elköteleződést a vb-pályázat mellett

írta szerda reggeli közleményében a klub. „Ronaldo a klubra koncentrál, arra, hogy együtt dolgozzon csapattársaival a csapat sikereiének érdekében” – tették hozzá.

A 2030-as világbajnokság pályázati időszakát tavaly nyitotta meg a nemzetközi szövetség, mely jövő évi kongresszusán dönt majd a rendezőről.

A 2026-os világbajnokságot az Egyesült Államok, Mexikó és Kanada közösen rendezi.

Kapcsolódó
C-nap Rijádban: hogyan segítheti Ronaldo megszerzése a szaúdiak nagy terveit?
Azt járjuk körül, hogy mit jelenthet egy Ronaldo kaliberű szupersztár a vb-rendezést és a világ legjobb hét bajnoksága közé kerülést megcélzó szaúdi futballnak?
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik