Nemzetközi foci

A Chelsea-hez menekült Madridból a portugál támadó

Jose Breton/Pics Action / NurPhoto via Getty Images
Jose Breton/Pics Action / NurPhoto via Getty Images

Szerdán hivatalossá vált, hogy Joao Félix a szezon végéig kölcsönben a Chelsea-hez kerül. A portugál válogatott támadó kapcsán már napok óta cikkeztek a lehetséges váltásról, kedden pedig el is utazott az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokra, majd jött az angol klub bejelentése.

A most 23 éves játékos még 2019-ben, 126 millió euróért érkezett a Benficától, amellyel 2021-ben spanyol bajnok lett, 131 meccsen pedig 34 gólja volt. Ugyanakkor sokszor nem találta a közös hangot a vezetőedzővel, Diego Simeonéval, a vb alatt pedig a klub ügyvezető igazgatója, Gil Marín is arról beszélt, hogy a kettős nem jön ki jól egymással. Így jött aztán a kölcsönadás lehetősége, de a játékos előtte még 2027-ig hosszabbított Madridban – van olyan pletyka is ugyanis, hogy Simeone a nyáron távozik.

Az átigazolásokban megbízható forrásnak számító Fabrizio Romano azt jelentette korábban, hogy az angolok 11 milliót fizetnek az Atlético Madridnak Félix kölcsönjátékáért, mellette pedig állják a teljes fizetését ebben az időszakban.

A Chelsea-re ráfér az erősítés, ugyanis a szezon közben már edzőt is váltó csapat csak a tizedik helyen áll a Premier League-ben, miközben mindkét hazai kupasorozatból kiesett már. A Bajnokok Ligájában ott van a 16 között a Chelsea.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik