Nemzetközi foci

Hét éve nem volt ilyen veresége a Real Madridnak

David S. Bustamante / Soccrates / Getty Images
David S. Bustamante / Soccrates / Getty Images

2-1-re kikapott a Villarreal vendégeként a címvédő Real Madrid a spanyol bajnokság 16. fordulójában.

A Villarreal legutóbb 2015 decemberében tudta hazai pályán bajnokin legyőzni a Realt.

Quique Setién a jelek szerint hasznosan töltötte csapatával a világbajnoki szünetet, a hazaiak ugyanis kifejezetten jól játszottak az első félidőben, kapufáig, és két további nagy helyzetig jutottak, ám egyikből sem sikerült gólt szerezni. A másik oldalon Vinícius előtt adódott gólszerzési lehetőség, de Pepe Reina bravúrral védeni tudott.

A második félidő legelején egy eladott labdára csapott le a Villarreal, gyors támadás végén Yeremy Pino szerzett vezetést. Egyből új erőre kapott a Real, amely egyenlített is Karim Benzema tizenegyesével, de rögtön a középkezdés után büntetőhöz jutott a házigazda is, amit Gerard Moreno értékesített.

A végén mindent egy lapra feltéve támadott a Real Madrid, emiatt akadt veszélyes kontralehetősége a Villarrealnak is, sőt, még egy üres kapus helyzetet is kihagytak a hazaiak, amikor már Thibaut Courtois is előre ment, hogy fejeljen egy szöglet után. A vége azonban maradt a 2-1, nem tudott az élre ugrani a Real Madrid, amely azonos pontszámmal áll, mint a Barcelona. A Barca az Atlético Madridhoz látogat vasárnap.

A Real Madrid kezdőjében egyébként egyetlen spanyol sem kapott helyet, amire még nem volt példa a klub történetében.

La Liga, 16. forduló

Villarreal – Real Madrid 2-1 (0-0)
Mallorca – Real Valladolid 1-0 (0-0)

Olvasói sztorik