Nemzetközi foci

Topválogatott kapitánya lehet a vb-n a belgákkal megégő Martínez

Richard Sellers / Getty Images
Richard Sellers / Getty Images

A jelek szerint nem marad sokáig munka nélkül a belga válogatottól távozó Roberto Martínez. A The Athletic cikke szerint

megszületett a szóbeli megállapodás közte és a portugál szövetség közt. Hivatalosan a következő hét második felében jelenthetik be a kinevezését.

A 49 éves Martínez az Evertonnál került lapátra 2016-ban, majd az akkori Európa-bajnokságot követően nevezték ki a belga válogatott élére. A 2018-as világbajnokságon bronzéremig vezette Eden Hazard-ékat, majd negyeddöntőbe a 2021-es Eb-n, a katari világbajnokságon viszont csúnyán leszerepelt a csapat és már a csoportkörben kiesett.

Alighanem ez volt az aranygenerációnak nevezett csapat utolsó tornája közösen (épp Hazard már vissza is vonult a válogatottól), az öltöző pedig szétszakadt a katari vébé alatt. Martínez a kiesés után azt mondta, már a világbajnokság előtt eldöntötte, hogy távozik.

A portugál kispad is megüresedett a vb után, a szövetség ugyanis szerződést bontott a válogatottal 2016-ban Európa-bajnoki címet nyert Fernando Santosszal. Portugália bombaerős kerettel érkezett Katarba, de a teljesítménye elmaradt a várttól, a nyolc között kiesett, ráadásul Santosnak meg kellett birkóznia a Cristiano Ronaldo-jelenséggel is, az azóta Szaúd-Arábiába szerződő támadót ugyanis épp a vébé előtt tette ki a Manchester United.

Olvasói sztorik