Nemzetközi foci

Válogatott kapust igazolt, majd továbbjutott a Manchester United az FA-kupában

Lindsey Parnaby / AFP
Lindsey Parnaby / AFP
A Manchester United labdarúgócsapatában folytatja pályafutását Jack Butland, a Crystal Palace kapusa, akit új klubja a tavaszi idényre vett kölcsön.

A 29 éves, kilencszeres angol válogatott játékosra azért volt szüksége az MU-nak, mert az őszi idényre kölcsönkapott szlovák Martin Dubravka visszatért a Newcastle Unitedhoz. Erik ten Hag, az MU holland szakvezetője pedig mindenáron három tapasztalt kapussal számolna a keretben.

A 32 éves spanyol David De Gea mellett az MU keretében még a 36 éves, korábbi angol válogatott Tom Heaton szerepel kapusként. Butland 2012-ben mutatkozott be az angol válogatottban, amelynek keretében 2019 óta nem számítanak rá. A futballista az előző két szezonban csupán tartalékkapusnak számított a Crystal Palace-nél, míg a most zajló idény őszi szakaszában ujjtörése miatt hónapokig hiányzott. December végén viszont két meccsen legalább a kispadra ülhetett.

Ami a péntek esti FA-kupa csatát illeti, a 3. forduló rangadóján a ManUnited megszenvedett az Everton ellen, végül a meccs negatív hőse a tízszeres válogatott védő, Conor Coady lett, aki gólja után a saját kapuját is bevette.

FA-kupa, 3. forduló

Manchester United – Everton 3-1 (1-1)
gól: Antony (4.), Coady (52., öngól), Rashford (90+7.), illetve Coady (14.)

Olvasói sztorik