Nemzetközi foci

A dortmundi szélső csalódott szülei jelentették fel az amerikai futballkapitányt

Ercin Erturk / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP
Ercin Erturk / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP
Felkavarta az amerikai labdarúgást az a botrány, amely miatt az Egyesült Államok Labdarúgó Szövetség (US Soccer) vizsgálatot indított Gregg Berhalter, a férfiválogatott szövetségi kapitánya ellen. A szakembert egy ismeretlen feljelentette a szövetségnél, mondván, 1991-ben családon belüli erőszakot követett el. Úgy tűnik, az egyik mellőzött játékos szülei állhatnak a háttérben.

A még nagyobb botrányt megelőzendő Berhalter és neje közös nyilatkozatot adott ki, amelyben a szakember elismerte, hogy 31 éve egy vita során valóban megrúgta akkori barátnőjét, aki immáron 25 éve a felesége.

Szerdán aztán kiderült, a Borussia Dortmund válogatott szélsőjének, Giovanni Reynának a szülei állnak az ügy hátterében. Az ESPN azt írta, a családnál az verte ki a biztosítékot, hogy még a vébé előtt kiszivárgott a hír, miszerint a 20 éves Gio nem fog komoly szerepet játszani a válogatottban. Ez pedig lépésre sarkallta Danielle és Claudio Reynát.

Az édesanyja beismerte, hogy ő figyelmeztette a US Soccert egy családon belüli erőszakra, amelyet Gregg Berhalter követett el az 1990-es évek elején.

„De szeretném világossá tenni, hogy nem kértem Gregg kirúgását, nem fenyegetőztem, és semmit sem tudok a zsarolási kísérletekről” – mondta Danielle Reyna a Fox Sportsnak.

Az ESPN ugyanakkor azt írta, hogy a korábbi 112-szeres válogatott Claudio Reyna több üzenetet is küldött a szövetség vezetőinek a világbajnokság alatt, azzal fenyegetőzve, hogy kényes részleteket árul el Berhalter múltjáról.

Az Egyesült Államok válogatottja a hollandoktól elszenvedett vereség után a nyolcaddöntőben esett ki a vébén, Giovanni Reyna mindössze kétszer lépett pályára, és összesen 53 percet töltött a pályán.

Kapcsolódó
„A tettemre semmi mentség nincsen” – egy 1991-es eset miatt bűnhődhet a futballkapitány
Az amerikai Gregg Berhalter ellen vizsgálatot indított a szövetsége.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik