Nemzetközi foci

Gyönyörű ollózós góllal indult újra a Serie A

Simone Arveda / Getty Images
Simone Arveda / Getty Images

A világbajnokság miatti szünet után a 16. fordulóval folytatódott a Serie A, és az első 2023-as játéknap egyből hozott egy nagyon látványos gólt.

Amelyet a Sampdoria rutinos csatára, Gabbiadini szerzett, aki egy szöglet utáni lefejelt labdát ollózva húzott a Sassuolo kapujába.

Három perccel később Augello egy balos lökettel duplázta meg a Samp előnyét,

és bár a Sassuolo Berardi tizenegyesével szépített, és hatalmas elánnal támadott az egyenlítésért, végül mindhárom pontot elvitte a genovai csapat.

Akárcsak a címvédő Milan, amely Leao góljával gyorsan beköszönt a Salernitana frissen igazolt kapusának, a mexikói Ochoának, aki Tonali indításánál kissé ütemtelenül jött ki, így a portugál csatár könnyen ki tudta cselezni, aztán éles szögből is a hálóba gurított.

Tonali aztán a gólpassz után maga is betalált, az első lövését Ochoa még kiütötte, de kicsit közelebbről már jobban célzott az olasz válogatott középpályás.

A Milan kitömhette volna a hazai csapatot, de Ochoa számtalan nagy védést bemutatott, majd a vége szoros lett, mert Bonazzoli révén közelebb osont a Salernitana, de a tavalyi idénnyel ellentétben ezúttal nem sikerült pontot csennie a Milantól.

Kikapott Leccében a Lazio, pedig a papírforma szerint esélyesebb fővárosi együttes kezdte jobban a mérkőzést, egy remek kiugratást követően Ciro Immobile szerezte meg a vezetést. A második félidőben viszont fordult a kocka, előbb egyenlíteni tudtak a hazaiak, majd a 71. percben Federico Di Francesco beadása után Lorenzo Colombo bombázott a hálóba. A dél-olasz együttes a 2-1-es győzelemmel előre lépett a középmezőnybe.

Juventus nehezen bár, de 1-0-ra nyert a Cremonese vendégeként. A les miatt meg nem adott korai gólig és kapufáig jutó hazai csapat számára már úgy tűnhetett, egy pontot otthon tart, de a rendes játékidő letelte után másodpercekkel Arkadiusz Milik szabadrúgásából a labda bepattant a kapufáról. Így a Juventus sorozatban hetedik győzelmét aratta a Serie A-ban.

Serie A, 16. forduló:

Salernitana – Milan 1-2 (0-2)
Sassuolo – Sampdoria 1-2 (0-2)
Cremonese – Juventus 0-1 (0-0)
Fiorentina – Monza 1-1 (1-0)
Lecce – Lazio 2-1 (0-1)
AS Roma – Bologna 1-0 (1-0)
Spezia – Atalanta 2-2 (2-0)
Torino – Verona 1-1 (0-1)

Olvasói sztorik