Nemzetközi foci

Willi Orbán szerint Lipcsében jelenleg nem téma a bajnoki cím

Tom Weller / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Tom Weller / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
A német labdarúgó Bundesligában harmadik helyen álló, három magyar válogatott játékost is foglakoztató RB Leipzignél jelenleg nem téma a bajnoki címért folyó harc.

„Ezzel most nem foglalkozunk. Megvan a feladatunk, ez pedig az, hogy a játékunkat kiegyensúlyozottá és intenzívvé tegyük. Mindenkinek a legmagasabb szinten kell teljesítenie, jelenleg erre összpontosítunk” – mondta az abu-dzabi edzőtáborban a csapatkapitány, Willi Orbán.

A magyar válogatott védő hozzátette: természetesen minden mérkőzést meg akarnak nyerni, függetlenül attól, ki az ellenfél.

„Az első meccs nagyon érdekes lesz, ezzel együtt most arra fókuszálunk, hogy megtaláljuk a formánkat” – fogalmazott Orbán arra utalva, hogy a világbajnoki szünet utáni első fordulóban, január 20-án a címvédő és listavezető Bayern München lesz az ellenfelük. Amennyiben nyernek, három pontra megközelítik a bajorokat.

Bizonyítottuk, hogy sok mindenre képesek vagyunk, és van bennünk elég potenciál. De folyamatosan pontokat kell szereznünk, és az egész szezonban csúcsformában kell játszanunk.

Hosszú szünet volt most a Bundesligában, ezért ügyelnünk kell arra, hogy ismét a legjobbunkat hozzuk. Ezért vagyunk itt és ezért dolgozunk keményen” – idézte az MTI.

Kapcsolódó
Akár januárban meglehet Neuer müncheni utódja
Ötmillió euróért a Bundesliga-riválistól jöhetne az új Bayern-kapus.
Olvasói sztorik