Nemzetközi foci

Nőtt a Contéra nehezedő nyomás, kifütyülték a Spurst

Adrian DENNIS / AFP
Adrian DENNIS / AFP
Tovább nőtt az Antonio Contéra nehezedő nyomás, miután az olasz edző irányította Tottenham hazai pályán 2-0-s vereséget szenvedett az Aston Villától, és a 2022-23-as szezonban először kicsúszott a legjobb négy csapat közül az angol élvonalban.

A vendégek az 50. percben szereztek vezetést, amikor Douglas Luiz 30 méteres lövéssel annyira meglepte Hugo Lloris kapust, hogy róla méterekre kipattant a labda, Olie Watkins pedig gólpasszt adott Emiliano Buendiának (0-1). A 73. percben aztán Douglas Luiz megduplázta az előnyt (0-2), ez pedig elég volt a Villának az idegenbeli sikerhez.

A 12. helyen álló birminghamieknek ez mindössze a második idegenbeli sikerük volt az idényben, de azóta, hogy novemberben Unai Emery váltotta Steven Gerrardot a vezetőedzői poszton, a negyedik meccsükön a harmadik győzelmüket aratták.

A gyengélkedő Spurs az elmúlt hét meccséből mindössze kettőt nyert meg, így a szezon során először kicsúszott a Bajnokok Ligája-indulást érő első négy pozíció valamelyikéről. A tabellán ötödik londoniak sorozatban hetedszer kaptak legalább két gólt egy bajnokin, ez legutóbb 1988 novemberében fordult elő velük.

A BBC tudósítása szerint a Spurst a mérkőzést követően kifütyülték a szurkolók, akik közül néhányan Daniel Levy elnököt is szidalmazták.

A nap másik mérkőzésén a Chelsea döntetlent játszott az újonc Nottingham Forest otthonában. A fővárosiak hiába szereztek már korán, a 16. percben vezetést, s birtokolták jóval többet a labdát, a házigazdák a második félidő derekán egyenlíteni tudtak, s végül egy pontot otthon tartottak.

A Chelsea a legutóbbi hét bajnokija közül mindössze egyet nyert meg.

Premier League, 18. forduló

Tottenham Hotspur – Aston Villa 0-2 (0-0)
gól: Buendía (50.), Douglas Luiz (73.)

Nottingham Forest – Chelsea 1-1 (0-1)
gól: Aurier (63.), illetve Sterling (16.)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik