Nemzetközi foci

„Megjelentek a hiénák a szerb szövetség körül” – vita a vb-prémiumok elosztásáról

ANDREJ ISAKOVIC / AFP
ANDREJ ISAKOVIC / AFP

Egy hete botrányosra sikeredett a Szerb Labdarúgó Szövetség vezetői ülése, amelyen sikerült elfogadni a válogatott igazgatójának, Stevan Stojanovicnak és Dragan Stojkovic szövetségi kapitánynak a katari világbajnoksággal kapcsolatos beszámolóját és megválasztották az év edzőjét (Stojkovic sorozatban másodszor, pályafutása során harmadszor vehette át a díjat), és az év labdarúgóit (a férfiaknál Aleksandar Mitrovic, a nőknél Jovana Damjanovic nyert).

Másrészt viszont felszólalt Novica Toncev, a végrehajtó bizottság tagja, aki ugyan nem kapott meghívást az ülésére, mégis megjelent és feltett pár kínos kérdést.

Például azt, hogy kik és milyen szempontok alapján választották ki a vb-re küldött küldöttség tagjait, mennyibe került ezeknek az embereknek a katari tartózkodása, és miért úgy osztották el a prémiumokat, ahogy.

Toncev állította, hogy Dragan Stojkovic szövetségi kapitány szerinte másfél millió eurót keresett a katari vb-szerepléssel, noha a csapat egy döntetlennel és két vereséggel simán kiesett a csoportkörben. De nem értette, hogy a delegáció tagjai (Nenad Bjekovic, Jovan Surbatovic, Stevan Dika Stojanovic) miért kaptak fejenként 350 ezer eurót, miközben a labdarúgók fejenként csupán 100 ezer eurót kaptak.

A vádak egy részét az angol Fulham szerb válogatott csatára, Aleksandar Mitrovic tagadta.

Egyikünk sem a pénzért játszik a szerb válogatottban. Én személy szerint szégyellek a prémiumokról beszélni. Kiváló klubokban játszunk, többet keresünk, mint, ami elég.

A válogatottba tiszta fej és szív kell, nem a pénz a fontos! Nem megyek bele, hogy ki mennyit kapott, és nem is érdekel mások pénze” – mondta.

Szerinte egyszerűen csak megjelentek a hiénák a szövetség körül.

„Eddig lyukakba rejtőzve csendben maradtak, miközben Szerbia sikereket ért el, de csak idő kérdése volt, mikor nyitnak ránk tüzet. A forgatókönyvet már láttuk, kivéve, hogy Dragan Stojkovic kapitányt is közvetlenül megcélozzák. Amikor vele remekeltünk, ugyanezek a szakértők sehol sem voltak” – tette hozzá.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik