Nemzetközi foci

Igazi világklasszist szerződtetett nyolcadik új játékosának a Gremio

Brazíliában, a Gremio csapatában folytatja labdarúgó-pályafutását az uruguayi Luis Suárez. A 35 éves, 137-szeres válogatott támadó szabadon igazolható volt, miután a katari világbajnokság előtt távozott a montevideói Nacionaltól, amelyben profi pályafutását kezdte, és amelyhez 2022 júliusában szerződött vissza.

„Uruguay történetének egyik legnagyobbja, Luis Suárez megérkezik, hogy folytassa győztes pályáfutását, immár a mi mezünkben! Legjobb góllövő, többszörös bajnok és kupagyőztes.

Üdvözlünk, Luisito!

– írta a klub a közösségi oldalakon.

Suárez, aki megfordult a Groningenben, az Ajax Amsterdamban, a Liverpoolban, az FC Barcelonában és az Atlético Madridban, két évre szóló szerződést írt alá.

Korábban holland, angol és spanyol gólkirály is volt, a Barcelonával nyert Bajnokok Ligáját is, az uruguayi válogatottban pedig 137 mérkőzésen 68-szor talált az ellenfelek kapujába. Emellett a legutóbbi négy világbajnokságon is szerepelt a nemzeti csapattal.

Suárez előtt a Gremio már bejelentett hét új játékost: Reinaldo, Bruno Uvini, Pepé, Gustavinho, Felipe Carballo, Franco Cristaldo és Everton Galdino is az első osztályba frissen visszatért csapatot erősíti majd.

Olvasói sztorik