Nemzetközi foci

Fiatal kapust és szélsőt igazolhat az AC Milan

Az olasz Sky és a paraguayi ABC Color egybehangzó értesülése szerint az AC Milan kolumbiai kapussal erősít, a 24 éves Devis Vásquez a paraguayi Club Guaranítól érkezhet.

Az 1998-ban született kolumbiai kapus vasárnap már Olaszországba is repül, hogy átessen az ilyenkor kötelező orvosi vizsgálaton és aláírja a szerződését. A milánóiak azért keresnek kapust, mert Mike Maignan hónapok óta tartó vádlisérülése nem jött még rendbe, ugyanakkor a veterán, 36 éves Ciprian Tatarusanu és a 39 éves Antonio Mirante nem ad kellő garanciát.

A 24 éves, 193 centiméter magas Vásquez Barranquillában született, korábban a Patriotas de Boyacában szerepelt és csak 2021-ben debütált a Club Guaraní első csapatában, ahol egyből alapemberré is vált. 2022-ben 27 tétmeccset játszott a klub színeiben.

Közben a francia sportnapilap, a L’Equipe szerint a Milan 15 millió eurót ajánlott a Santosnak, hogy Angelo Gabriel, a brazilok jobbszélsője az olaszoknál folytassa pályafutását. A támadó december 21-én töltötte be a 18. életévét, ám fiatal kora ellenére már 55 alkalommal pályára lépett a brazil élvonalban és nyolcszor a Libertadores-kupában – mindkét tornán gólt is szerzett.

Olvasói sztorik