Nemzetközi foci

Lewandowski kiállítása ügyében a madridi bíróság döntött

November 8-án összes félórát töltött a pályán Robert Lewandowski az Osasuna elleni bajnokin, mert előbb a 11. percben sárga lapos figyelmeztetést kapott mezhúzásért, majd húsz perccel később durván letarolta David Garciát.

Ilyen előfordul a futballban, nem is egyszer. Azonban a 34 éves lengyel sztárjátékos nem állt meg itt, miközben lement a pályáról, mutatóujját az orrához emelte, és szippantó mozdulatot tett, majd a bíróra mutatott, arra utalva, hogy Gil Manzano kábítószeres befolyás alatt áll. Ezt később a pályát elhagyva megismételte. A találkozó jegyzőkönyvében a játékvezető utóbb „a bírói döntés megkérdőjelezésének” nevezte a gesztust. Lewandowski összesen három meccses eltiltást kapott a kiállításért (egyet), és a tiszteletlen viselkedéséért (kettőt).

Később a szövetség illetékes testülete elutasította a katalán klub fellebbezését, amely eztán a madridi választott bírósághoz fordult, amely ideiglenes jogvédelem keretében felfüggesztette, hatályon kívül helyezte a játékos eltiltását, aki így mégiscsak pályára léphet szilveszterkor a városi rivális Espanyol ellen. (Lewandowskit egyébként nem rossz fiú. Ezt megelőzően legutóbb 2013. február 9-én, még a Borussia Dortmund színeiben állították ki.)

A Sevilla nem ment el szó nélkül az ítélet mellett, hivatalos közleményben tiltakozott ellene.

Olvasói sztorik