Nemzetközi foci

Neymart kiállították, Mbappé a 96. percben lőtt győztes büntetőt

JULIEN DE ROSA / AFP
JULIEN DE ROSA / AFP

Marco Verratti 2026-ig szerződést hosszabbított a Paris Saint-Germain labdarúgócsapatával, írta a francia klub hivatalos honlapja. A 30 éves olasz középpályás 2012-ben igazolt a párizsiakhoz, előző megállapodása 2024 nyaráig volt érvényes. Verratti a szerdai, Strasbourg elleni bajnokin 399. alkalommal lépett pályára a csapat színeiben, így minden bizonnyal megdönti majd Jean-Marc Pilorget 435 mérkőzéses klubcsúcsát.

Ami magát a meccset illeti, a Strasbourg nagyszerűen helyt állt, olyannyira, hogy komoly esélye volt a párizsi pontszerzésre. Ugyan a hazaiak Marquinhos révén a 14. percben megszerezték a vezetést (1-0), a brazil védő az 51. percben a saját kapuját is bevette (1-1).

A helyzet fokozódott, amikor Neymar egy percen belül két sárga lapot is összeszedett: előbb Adrien Thomassonnal keveredett afférba, majd műesés miatt böntette Turpin játékvezető, aki nem tehetett mást, felmutatta a pirosat is a brazil támadónak.

Neymart a 2017-18-as debütálása óta ötödször állították ki.

A Lionel Messit nélkülöző PSG azonban nem adta fel, és a 96. percben a maradék klasszis támadó, Kylian Mbappé büntetőből csak kiharcolta csapatának a három pontot (2-1).

Ligue 1, 16. forduló

PSG – Strasbourg 1-3
Brest – Lyon 2-4
Auxerre – Monaco 2-3
Clermont – Lille 0-2
AC Ajaccio – Angers 1-0
Troyes – Nantes 0-0

Olvasói sztorik