Nemzetközi foci

Két klub is eszméletlen ajánlatot tett a vb legjobb fiatal játékosáért

Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Fél évvel a világbajnokság előtt alig tudta a világ, hogy ki is Enzo Fernández, írtuk abban a cikkben, amelyben a katari világbajnokság legjobb fiatal játékosának választott argentin középpályást mutattuk be.

A 21 éves Fernándezt a portugál szuperügynök, Jorge Mendes képviseli, aki az A Bola nevű lap szerint két fejedelmi ajánlatot tett le a középpályás alkalmazó Benfica vezetősége elé.

Mindkét ajánlat 127 millió euróról szól – ez pont annyi, amennyiért az Atlético Madrid megvette Joao Félixet 2019-ben, amivel ő lett a lisszaboni klub legdrágábban eladott játékosa.

Fernández a nyáron érkezett 12 millió euróért a River Plate-től, úgyhogy elképzelhető, hogy a Benfica a júliusi vételár tízszereséért adja el. A Marca azt írja, hogy egy angol és egy spanyol klub lehet Fernández kérője.

A középpályás a portugál bajnokságban ősszel 13 meccsen 1 gólt és 3 asszisztot jegyzett, a vébén pedig mind a hét meccsen pályára lépett a története harmadik világbajnoki aranyát begyűjtő argentin csapatban, és Mexikó ellen betalált, Lengyelország ellen pedig kiosztott egy gólpasszt Julian Álvareznek.

Olvasói sztorik