Nemzetközi foci bajnokok ligája

Ősszel még éltették, most kirúgták a BL-bravúrcsapatának edzőjét

BRUNO FAHY / BELGA MAG / Belga via AFP
BRUNO FAHY / BELGA MAG / Belga via AFP
Az ősszel még ódákat zengett a belga sajtó Carl Hoefkensről, a Club Brugge labdarúgócsapatának edzőjéről, aki mindenféle vezetőedzői tapasztalata ellenére előbb megnyerte a hazai Szuperkupát, majd tanítványait továbbjuttatta a Bajnokok Ligája csoportköréből. A hazai bajnokságban azonban mindez visszaütött, a szakembert pedig szerdán menesztette a címvédő.

Amíg szeptemberben egy közeli barátja és bizalmasa név nélkül azt nyilatkozta róla a Het Laatste Nieuws napilapban, hogy „rendkívül intelligens, aki tökéletesen kezel bármilyen helyzetet, a gyors és egyértelműen célzott cselekvések híve, ám valahányszor baj van, vagy valami kreatív dolgot kell csinálni, ő mesteri improvizátor”,

addig most már azzal vádolják, hogy csapata csupán közepes futballra képes.

Érdekes módon akkor még nem ez a hír járta, amikor a 2022-23-as idényt a július 17-i, Gent ellen megnyerte Szuperkupával kezdte, amikor a bajnokság első nyolc fordulójában hat győzelemmel és egy döntetlennel rajtolt, a Bajnokok Ligája csoportkörében pedig a Bayer Leverkusen elleni 1-0 után bombameglepetésre Portóban 4-0-ra kiütötte portugál riválisát, majd otthon 2-0-ra verte az Atlético Madridot is.

De hát az kevés, ha a csapat simán BL-nyolcaddöntős, amikor a hazai ligában csupán a negyedik helyen áll, és már 12 pont a hátránya a listavezető Genk mögött, ráadásul a Belga Kupában a Sint-Truiden már a második meccsén kiütötte (1-4).

„Carl a mi emberünk, nagyra értékeljük a hozzáállását és elkötelezettségét. Nem felejthetjük el az idei sikeres Bajnokok Ligája-szereplésben játszott szerepét.

Azonban összességében a nyári döntésünk nem hozta meg a kívánt szintet és eredményt a hazai bajnokságban és kupában. Most azon dolgozunk, hogy a lehető legjobb utódot találjuk meg

nyilatkozta Vincent Mannaert ügyvezető igazgató.

Kapcsolódó
Mázli vagy tökéletes munka eredménye, hogy máris továbbjutott a csoportkörből a BL meglepetéscsapata?
Sokan arra sem fogadtak volna, hogy a Club Brugge az Európa Ligát érő harmadik helyen végezhet a Bajnokok Ligájában, ehhez képest négy meccsből hármat megnyert és gólt sem kapott, amivel megváltotta a jegyét a legjobb 16 közé.
Olvasói sztorik