Nemzetközi foci

Egy másik horvát lehet a Modric-utód a Realnál?

Odd ANDERSEN / AFP
Odd ANDERSEN / AFP

A Real Madrid két rutinos klasszisának, Luka Modricnak és Toni Kroosnak is lejár a szerződése jövő nyáron, és a spanyol klubnál már nézelődnek, kik érkezhetnek a helyükre, ha végül nem hosszabbítanak.

Az egyik jelölt a 19 éves Jude Bellingham, aki a vébén is megmutatta, hogy fiatal kora ellenére nagyon érett teljesítményre képes, és igazi vezér az angol csapatban, valamint klubjában, a Borussia Dortmundban is.

A másik kiszemelt a horvátokkal a vébén bronzérmet nyerő Lovro Majer, aki jelenleg a francia Rennes játékosa.

A horvát Index francia forrásokra hivatkozva azt írja, hogy a 24 éves középpályásért 60 millió eurót fizetne a Real a Rennes-nek.

A 18-szoros horvát válogatott játékos 2021 nyarán 12 millió euróért érkezett a francia csapathoz a Dinamo Zagrebtől, és jelenlegi klubjában 55 tétmeccsen 20 gólban vállalt szerepet (nyolcat ő lőtt, tizenkettőt előkészített). Majer a vébén a horvátok minden meccsén lehetőséghez jutott (a legtöbbet, 66 percet a Marokkó elleni bronzmeccsen töltötte a pályán), és egy gólt szerzett, Kanada ellen talált be.

Az Index azt írja, mivel Majer szerződése 2027-ig szól, így a Rennes megteheti, hogy nem ugrik az első ajánlatra, hanem kicsit még kivár, hátha a nagy klubok egymást múlják majd felül a licitálásban. Akárhogy is lesz, a francia klub busás haszonnal adhat túl a játékoson.

Olvasói sztorik