Nemzetközi foci

Kiakasztották az újságírók a dortmundi szupertinit

Dean Mouhtaropoulos / Getty Images
Dean Mouhtaropoulos / Getty Images

Bár a katari világbajnokságon csak pár percet kapott a csoportkörben kieső német válogatottban, érthetően nagy a felhajtás Youssoufa Moukoko körül. A Dortmund mindössze 18 éves csatára ugyanis ebben a szezonban 22 meccsen hat gólnál és ugyanennyi gólpassznál jár, a szerződése pedig lejár a nyáron és egyelőre még nem hosszabbított.

Épp ezért talán nem is meglepő, hogy napról napra jelennek meg vele kapcsolatos átigazolási hírek, vagy épp arról, hogyan haladnak a tárgyalások közte és a Dortmund közt. Ám a jelek szerint sok a légből kapott híresztelés, legalábbis egy feldúlt Instagram-sztoriban reagált a játékos:

Kérlek, ne higgyetek el mindent, amit az újságok írnak. Nem fogom, hagyni, hogy belekényszerítsenek a jövőmet érintő helyzetekbe. Nem fogadom el, hogy hazugságokat terjesszenek rólam.

Minden idegszálammal a szezon második felére koncentrálok a Dortmunddal. Egy játékos, így én sem vagyok nagyobb a klubnál. Nagyon elszomorít, hogy ilyen képet akarnak rólam festeni” – írta a csatár, aki alighanem azon borult ki, hogy több helyen megjelent, visszautasított egy évi 6 millió eurós fizetést garantáló szerződést, amit jelenlegi klubja ajánlott neki.

Moukoko fiatal kora ellenére már 59 mérkőzésen játszott a Dortmund első csapatában, 11 gólja és 8 gólpassza van.

Olvasói sztorik