Nemzetközi foci

Új szerződést kapott karácsonyra az egyik legizgalmasabb angol csapat edzője

Alex Livesey/Getty Images
Alex Livesey/Getty Images

Az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő Brentford idén másodszor is meghosszabbította a csapat dán vezetőedzőjének, Thomas Franknak a szerződését. A klub szombati közlése nyomán az új megállapodás értelmében a szakember további két évig, 2027 nyaráig kötelezte el magát.

A Brentford legutóbb január végén hosszabbított Frankkal, akkor 2025 nyaráig állapodtak meg egymással a felek, írja az MTI.

A 49 éves szakember 2016 decemberében segédedzőként került a csapathoz, amelynek 2018 októberében lett a vezetőedzője. Irányításával a csapat két egymást követő szezonban a harmadik helyen végzett a másodosztályban, tavaly nyáron pedig kiharcolta a feljutást, és 1947 után első alkalommal került a legjobbak közé, ahol aztán a 13. helyen zárt.

Frank edzősködése alatt a feljutás mellet a Brentford elődöntős volt a Ligakupában, 2019-ben pedig a 16 közé jutott az FA Kupában.

A Premier League most zajló idényében a Brentford 15 mérkőzésen 19 pontot szerzett, amellyel a tabella 10. helyét foglalja el. Az együttes a bajnoki szezon folytatásának nyitányán, hétfőn kora délután a negyedik helyezett Tottenham Hotspurt fogadja.

Olvasói sztorik