Nemzetközi foci

Messi vitatott góljáról kérdezték, így reagált a vb-döntő játékvezetője

Twitter
Twitter

Miután Argentína egy őrült meccsen, tizenegyesekkel legyőzte Franciaországot a katari labdarúgó-világbajnokságon, a közösségi oldalakon egyre többen hozakodtak elő azzal, majd a sajtó is kiemelten foglalkozni kezdett vele, hogy nem szabadott volna megadni Lionel Messi második, már a hosszabbításban esett gólját, ugyanis mielőtt a kapuba lőtt volna, több argentin cserejátékos is belépett a pályára a kispadnál.

Szymon Marciniak, a döntő játékvezetője pénteken sajtótájékoztatót tartott, ahol ezt is felhozták neki. A lengyel spori erre azzal reagált, hogy a pályára lépők nem befolyásolták a játékhelyzetet, majd egy képet mutatott a telefonján és azt mondta:

A franciák elfelejtik megemlíteni ezt a fotót, amin az látható, hogy hét francia cserejátékos van a pályán, miközben Mbappé gólt lő

– magyarázta higgadtan Marciniak, aki arra mondjuk nem tért ki, hogy a francia csatár három gólja közül melyiknél történt az általa említett eset.

Marciniak teljesítményéről Bede Ferenc, korábbi FIFA-játékvezető a honlapunknak azt mondta a döntőt követően, hogy volt egy, a mérkőzés végkimenetelét is befolyásoló tévedése, mégpedig az, hogy nem állította ki a gólhelyzetben kilépő Randal Kolo Muani ellen utolsó emberként szabálytalankodó Nicolás Otamendit. „Ha nem a labda megszerzésére irányul a mozdulat, hanem a védő kézzel szabálytalankodik, a játékvezetőnek nincs mérlegelési lehetősége, ki kell állítsa a vétkest” – mondta Bede Ferenc.

Kapcsolódó
Bede Ferenc: A vb-döntő kimenetelét is befolyásoló hiba történt
A korábbi FIFA-játékvezető szerint a lengyel Marciniak nem bíráskodott tökéletesen.
Olvasói sztorik