Nemzetközi foci

„Nem sérült, túlsúlyos” – Guardiola nem beszélt mellé a játékosáról

Catherine Ivill/Getty Images
Catherine Ivill/Getty Images

A Manchester City a focivébé után rögtön egy rangadót játszott, ugyanis a Liverpool volt az ellenfele a Ligakupában. Pep Guardiola csapata egy szórakoztató és pörgős meccsen végül 3-2-re nyert és jutott tovább.

Sokan arra számítottak, hogy az angol válogatott Kalvin Phillips is játszik majd, ehhez képest be sem került a meccskeretbe. Az újságírók megkérdezték Guardiolát, miért nem lépett pályára, a katalán szakember pedig egyenes választ adott:

Nem sérült. Túlsúlyos volt

mondta Guardiola, aki szerint nem a megfelelő formában érkezett vissza játékosa a válogatottból. Azt nem tudta megmondani, miért alakult ez így, de nem volt abban a formában, hogy egyből becsatlakozzon az edzésekbe. Hogy mi erről a véleménye, azt nem árulta el, külön elbeszélgetett a játékosával.

A védekező középpályás Phillips, aki a nyáron érkezett 49 millió euróért, az ősszel vállsérülést szenvedett, műteni is kellett, így eddig mindössze négy meccsen, összesen 53 percet játszott csak a Cityben. A világbajnokságon két mérkőzésen lépett pályára a nyolcaddöntőig jutó angol válogatottban.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik