Nemzetközi foci

„Nem tudom elfelejteni és megbocsátani” – elvették a marokkói exkapitány büszkeségét

Koen van Weel / ANP MAG / ANP via AFP
Koen van Weel / ANP MAG / ANP via AFP

Egészen elképesztő balszerencse sújtotta eddig pályafutása során az elveihez ragaszkodó, makacs, megalkuvásra képtelen Vahid Halilhodzicot. Azt nem tudjuk megállapítani, vajon a bosnyák szakembernek mikor volt igaza, de az tény, hogy edzői pályafutása során négy válogatottat is világbajnoki részvételhez segített, de csupán 2014-ben vehetett részt a tornán, akkor Algériával a legjobb 16 közé jutott. Ugyanakkor a 2010-ben Elefántcsontpart, 2018-ban Japán, idén pedig Marokkó szövetsége köszönte meg neki a munkát a vébé előtt.

A többi már történelem, Marokkó első afrikai válogatottként bejutott az elődöntőbe, és ugyan két vereséggel zárta a vébét, azaz a 4. helyen végzett, a hazatéréskor nagy tömeg, és maga VI. Mohammed marokkói király fogadta.

Walid Reragui szövetségi kapitány a drukkerekhez intézett beszédében köszönetet mondott Halilhodzicnak,

kiemelve, hogy nagyszerű munkát végzett, kialakított egy csapatot, amelyhez neki már csak a saját mentalitását kellett hoznia.

A vb alatt a bosnyák szakember a lehető legvisszafogottabb volt, és egyáltalán nem kívánt nyilatkozni a marokkói meccsekről, még a horvát médiának sem.

A Tportal.hr-nek sikerült megszólaltatnia, a horvát lap arra volt kíváncsi, mit szól Regragui köszönetnyilvánításához.

„Egyáltalán nem kommentáltam semmit, pedig marokkói újságírók is hívtak. De nehéz bármit is mondanom. Ezek a szavak nem tudnák lemosni a keserűségemet, és nem pótolhatják azt, amit ezzel a tornával elmulasztottam.

Elvették a büszkeségemet, ezt nem tudom elfelejteni és megbocsátani. Mert ez kellett volna az edzői pályafutásomtól való búcsúmhoz

– nyilatkozta csalódottan.

Olvasói sztorik