Nemzetközi foci

„Futball, nagyon szerettelek” – 35 évesen visszavonult a franciák világbajnoka

Franck FIFE / AFP
Franck FIFE / AFP
A francia válogatott egykori középpályása, a világbajnok és Európa-bajnoki ezüstérmes Blaise Matuidi pénteken bejelentette, hogy befejezi profi labdarúgó-pályafutását.

A 35 éves futballista 2004-ben a Troyes csapatában mutatkozott be a profik között, három év után a Saint-Étienne-be, majd 2011-ben a PSG-be szerződött. Ott érte el első sikereit, a párizsiak színeiben négy bajnoki címet, négy Ligakupát, három Francia Kupát és öt francia Szuperkupát nyert.

2017 és 2020 között a Juventus játékosaként háromszoros olasz bajnok lett, emellett nyert egy-egy Olasz Kupát és Szuperkupát.

2020-ban szerződött az MLS-ben szereplő Inter Miamihoz, amelyben 47 bajnokin szerepelt. Idén januárban került ki a keretből, azóta csapat nélkül állt.

A válogatottban 2010-ben debütált, összesen 84 mérkőzésen lépett pályára és kilenc gólt szerzett. Tagja volt a 2016-os Eb-ezüstérmes és a 2018-as világbajnok csapatnak.

Futball, nagyon szerettelek. Futball, olyan sokat adtál nekem, de eljött az idő, hogy azt mondjam, elég volt. Gyerekként és felnőtt férfiként is megvalósítottam az álmaimat. Elszorult torokkal, de büszkén lapozok tovább

– írta a közösségi oldalán.

Olvasói sztorik