Nemzetközi foci

„Túl messzire ment” – a franciák panaszt nyújtottak be a Mbappén élcelődő argentin kapus miatt

Mara SOSTI / AFP
Mara SOSTI / AFP

A Francia Labdarúgó Szövetség hivatalos panaszt nyújtott be a vb-győztes argentin válogatott kapusa, Emiliano Martínez miatt, aki szerintük sokkoló és abnormális módon élcelődött Kylian Mbappén a vb-diadal ünneplése során.

Martínez, aki a tizenegyespárbaj során a pszichológiai hadviselés széles repertoárát mutatta be, az öltözőben azt mondta a társaknak ünneplés közben, hogy tartsanak egyperces gyászszünetet – a meccsen neki egyébként összesen négy gólt rúgó – Mbappé miatt, majd immár odahaza, Buenos Airesben egy olyan bábut vitt magával a fiesztára, amelynek a fejére a francia csatár arcképét rakta.

„Sokkoló volt számunkra, amit művelt. Ezek a srácok a legjobbjukat adták, hogy a francia csapat sikeres legyen, úgyhogy kötelességünk támogatni őket.

Írtam az argentin szövetség elnökének az ügyben, mert abnormálisnak tartom az efféle túlkapásokat egy sporteseménnyel kapcsolatban. Martínez túl messzire ment, Mbappé viszont kivételesen viselkedett

– nyilatkozta Noel Le Graet, a francia szövetség első embere.

Argentína történte során harmadszor lett világbajnok, Martínezt pedig a torna legjobb kapusának választották, amit ő saját módon ünnepelt meg.

Kapcsolódó
Elmondta az argentinok kapusa, miért tartotta a vb-döntő után pénisze elé a díját
Franciaország legyőzése után nem éppen elegáns gesztussal hívta föl magára a figyelmet.
Olvasói sztorik