Nemzetközi foci

Guardiola a játékosáról: Akkor a legjobb, ha kicsit morcos

Nigel Roddis / AFP
Nigel Roddis / AFP

Mindössze négy nappal minden idők egyik legizgalmasabb vb-döntője után szenzációs meccset vívott egymással az angol Ligakupa negyedik fordulójában a Manchester City és a Liverpool.

A Pool kétszer is válaszolni tudott a hazaiak góljára, de a második félidőben Nathan Aké fejese után már nem esett több gól, pedig volt még helyzet mindkét oldalon.

Aké fejére Kevin de Bruyne varázsolta oda a labdát, aki két gólpasszal zárta a meccset, mivel Erling Haaland szezonbeli 24. gólját is ő készítette elő. A középpályás már a csoportkörben búcsúzott a vébéről a belga csapattal, most azonban a szokásos formájában futballozott, igaz, a harmatos belga válogatottban is ő nyújtotta a legjobb teljesítményt Katarban.

De Bruyne a két asszisztja mellett öt helyzetet dolgozott ki, tizenhat beadása volt, és négy labdát szerzett a támadóharmadban, ezekben a mutatókban ő volt a meccs legjobbja.

„A vébé utáni első edzésén nem voltam itt, de azt mondták, nagyon odatette magát. Aztán a Girona elleni felkészülési meccsen briliánsan játszott, a Liverpool ellen pedig kimagasló produkciót láthattunk tőle. Csak meg kell találnia a tüzet magában, azt mondanám, hogy kicsit bosszúsnak vagy morcosnak kell lennie, hogy utána a legjobbját nyújtja.

Amikor ez az energia hajtja, láthatjuk, micsoda játékos is ő: rohan, gólpasszokat ad, igazi vezér. Nyolc éve mindent megtesz ezért a klubért, amelynek ő az egyik legendája

– méltatta Pep Guardiola, a City edzője a belga klasszist.

A bajnokságban az Arsenal mögött a második helyen álló City legközelebb december 28-án lép pályára, amikor a 15. helyezett Leeds United vendége lesz.

Olvasói sztorik