Nemzetközi foci

Lyukra futott az ausztrál focista, aki azzal piszkálta Giroud-t, hogy nem akart mezt cserélni vele

MUSTAFA YALCIN / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP
MUSTAFA YALCIN / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

A katari focivébé csoportkörének első fordulójában Ausztrália megcibálta az oroszlán bajszát egy korai gól formájában, amire az akkor még címvédőnek számító francia csapat négy góllal válaszolt.

Az ausztráloknál csereként állt be Jason Cummings, aki a meccs után megpróbált mezt cserélni a francia játékosokkal, de az elmondása alapján előbb Kylian Mbappé, majd Olivier Giroud pattintotta le.

„Először a legnagyobb névnél, Mbappénál próbálkoztam, aki azt mondta, a meccs után találkozzanak az öltözőben. Úgyhogy odamentem, átadtam a mezemet a franciák szertárosának, aki bement az öltözőbe, majd tíz perc múlva sajnálkozva jelezte, hogy Mbappé mégsem akar mezt cserélni.

Ahogy sétáltam vissza az öltözőnkhöz, belebotlottam Giroud-ba, megszólítottam, mondtam neki, hogy nagy rajongója vagyok, de rám sem hederített, úgy tett, mint aki nem tud angolul, pedig éveket húzott le az Arsenalnál és a Chelsea-nél.  Végül Jules Kounde mezét szereztem meg, ő igazán rendes fickó

panaszkodott a Central Coast Marinersben játszó Cummings a The Project nevű beszélgetős műsorban.

Giroud a közösségi médiában válaszolt Cummings sztorijára: a francia válogatott gólrekordere egy olyan képet tett ki, amelyen egy másik ausztrál focista, Jackson Irvine meze látható.

„Hello, Jackson Irvine! Milyen az angolom, haver?” – írta Giroud a kép mellé.

Olvasói sztorik