Nemzetközi foci

A MU szemet vetett a világbajnokság legjobb kapusára

Jewel SAMAD / AFP
Jewel SAMAD / AFP

Emiliano Martínez főszerepet vállalt az argentin válogatott vb-győzelmében, a franciák elleni döntőben a hosszabbítás legvégén hatalmasat védett Randal Kolo Muani helyzeténél, majd a tizenegyeseknél a pszichológiai hadviselést kimaxolva két ellenfelet is hibába hajszolt, és övé lett a torna legjobb kapusának járó díj.

A vb-diadal óta a hírekbe a nem túl elegáns ünneplésével bekerülő kapus jelenleg az Aston Villa alkalmazottja, de a BBC átigazolási hírekkel foglalkozó rovata szerint szemet vetett rá a Manchester United. A MU első számú kapusa jelenleg a spanyol David de Gea, akinek jövő nyáron lejár szerződése, és a klub egyelőre még nem kezdeményezte a hosszabbítást.

A Football Insider nevű oldal szerint a United már két és fél éve figyeli Martínezt, aki a Premier League egyik legjobb kapusává nőtte ki magát.

A 30 éves Martínezt 2027 nyaráig köti a szerződése az Aston Villához, és a Transfermarkt idén novemberben 25 millió euróra becsülte az értékét, amin a vb-győzelem jócskán dobott. Az argentin kapus a PL-ben idén 15 meccsen 18 gólt kapott, és négy olyan találkozó volt, amikor nem tudták bevenni a kapuját.

Olvasói sztorik