Nemzetközi foci

„Ha keresnek, meghallgatom őket” – váratlan jelentkező a portugál kispadra

Simon Bruty/Anychance / Getty Images
Simon Bruty/Anychance / Getty Images

Ugyan a 2024-es Európa-bajnokság végéig szólt Fernando Santos megállapodása a portugál labdarúgó-válogatottnál, miután a negyeddöntőben elvérzett a csapat a katari világbajnokságon, így a szövetség szakított a 68 éves, a csapatot 2016-ban Eb-címig vezető szakemberrel.

Egyből be is indultak a találgatások, hogy ki követhető, a portugál sajtó előszeretettel dobta be a jelenleg az AS Romát irányító José Mourinho nevét. De van olyan is, aki önként jelentkezett be, mint most az a Louis van Gaal, aki a vébén még Hollandiát irányította – és vezette nyolc közé, ahol aztán a későbbi aranyérmes Argentína ellen bukott el tizenegyesekkel a csapata.

Visszavonultam. De, ha keresnek, meghallgatom őket

idézi a Voetbal International a 71 éves Van Gaalt, aki azt mondta, hogy a belgák részéről is volt már érdeklődés, de nem történt semmi konkrétum.

A pályafutása során a többi közt az Ajaxot, a Barcelonát és a Manchester Unitedet is irányító holland edző eddig csak a holland válogatottnál volt szövetségi kapitány, igaz, ott három különböző időszakban is. 2014-ben világbajnoki bronzig vezette hazája csapatát.

Olvasói sztorik