Nemzetközi foci

Válságosra fordult az olasz futball-legenda állapota

ALBERTO LINGRIA / POOL / AFP
ALBERTO LINGRIA / POOL / AFP
Olasz és angol lapértesülések szerint kritikus állapotban egy londoni kórházban kezelik Gianluca Viallit, az olaszok 59-szeres válogatott, világbajnoki bronzérmes csatárát.

Az 58 éves sportember öt éve hasnyálmirigy-daganatban szenved, ugyan két éve bejelentette, hogy meggyógyult, azonban a betegsége tavaly kiújult. Egy hete jelezte, hogy ideiglenesen felfüggeszti az Olasz Labdarúgó Szövetségnél végzett munkáját és minden energiáját arra használja, hogy ismét leküzdje a betegségét.

A La Gazzetta dello Sport azt írta, Vialli állapota annyira leromlott, hogy 87 éves édesanyja is Londonba repült, hogy mellette lehessen.

Pályafutása során Vialli a Cremonese, a Sampdoria, a Juventus és a Chelsea csapatában játszott, Olaszországban nyert két bajnoki címet, négy Olasz Kupát, két olasz Szuperkupát, Bajnokok Ligáját, KEK-et és UEFA-kupát is.

A Chelsea-t 1997-98-ban játékos-edzőként segítette KEK-győzelemhez és Ligakupa-sikerhez, míg FA-kupát nyert játékosként és edzőként is, külön-külön.

Az olasz válogatottban 59 meccsen 16 gólt szerzett, tagja volt az 1990-es, hazai rendezésű világbajnokságon bronzérmet nyert csapatnak.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik