Nemzetközi foci

A Barca már a télen vinné az egyik marokkói vb-hőst

Zhizhao Wu / Getty Images
Zhizhao Wu / Getty Images

A nyolcas játékos – bocsánat, nem emlékszem a nevére. Ő aztán tényleg tud játszani

– mondta Luis Enrique, a spanyol válogatott szövetségi kapitánya, aki az állásába kerülő, Marokkó elleni kiesést követően dicsérte meg Azzedine Unahit.

Marokkó a történelem első afrikai csapata, amelyik négy közé jutott a világbajnokságon. A válogatott megnyerte a csoportját (Horvátország és Belgium előtt), és kiejtette már a spanyolokat, valamint a portugálokat. Hiába találkozott sztárcsapatokkal, eddig egy ellenfele sem talált a kapujába, Kanada ellen szereztek öngólt a marokkóiak.

A marokkói csodacsapat középpályájának egyik motorja az említett Unahi, aki berobbant a köztudatba ezen a tornán. Pedig amúgy abban az Angersben játszik, amely 15 fordulót követően csak az utolsó helyen áll a francia bajnokságban. A klubelnök, Said Chabane is úgy nyilatkozott már, hogy nem akarnak a játékos útjába állni, így könnyen lehet, hogy már a télen túladnak rajta.

A Mundo Deportivo szerint az egyik kérő a Barcelona lehet.

A Barca mindenképp szeretne a középpályáján erősíteni, egy olyan játékossal, aki tehermentesíti, vagy akár versenyre készteti Pedrit és Gavit, de korlátozott a klub mozgástere, így olyan labdarúgók, mint például Ilkay Gündogan, szóba sem jöhetnek. A lap szerint így jön képbe Unahi, akivel az Angers egyébként kifejezetten jó ütemben, még a vb előtt hosszabbított 2026-ig. Hogy mennyibe kerülne a Barcának, az jó kérdés, a Transfermarkt a vébé előtt még 4 millió euró alatti piaci árat határozott meg a játékos kapcsán.

A casablancai születésű játékos 18 éves kora óta játszik Franciaországban, játszott az ötöd- és a harmadosztályban is, mielőtt 2021 nyarán leigazolta őt az Angers. 46 francia élvonalbeli mérkőzés van a lábában. A válogatottban idén januárban mutatkozott be.

sofascore.com
Olvasói sztorik