Nemzetközi foci

„Pelé nincs veszélyben, nincsenek fájdalmai” – a brazil legenda óvatosságból került kórházba

Stephane Cardinale - Corbis/Corbis via Getty Images
Stephane Cardinale - Corbis/Corbis via Getty Images

Nincs veszélyes állapotban a kórházba kerülő Pelé, tudatta a világgal a legendás focista lánya.

A brazilok egykori kiváló játékosa vastagbélrákkal küzd, ráadásul azt írta a Guardian, hogy leállították a kemoterápiás kezelését, mert a szervezete nem reagált rá. Pelét többször is kórházban kezelték korábban, ezúttal viszont légúti fertőzést kapott és jelenleg palliatív, más szóval hospice-ellátásban részesül. Lánya szerint azonban nem olyan válságos a helyzet, mint ahogy a sajtó beállítja.

„Nagyjából három hete koronavírusos lett. Be van oltva, de a kemoterápia és a rák elleni gyógyszerek miatt legyengült, ezért kapott légúti fertőzést. A kórházban jobban gondját tudják viselni és mivel már 82 éves, ez tűnt a legjobb megoldásnak.

Nincs semmilyen gépre kötve, egy egyszerű szobában tartják megfigyelés alatt, nincs veszélyben, nincsenek fájdalmai és igazságtalan azonnal arról beszélni, hogy végső stádiumban van

– mondta Kely Nascimento Ge Globónak adott interjúban.

Pelé lánya azt is elmondta, hogy a kemoterápiával kapcsolatban sem volt pontos a sajtó, mert az egyik kezeléssel ugyan valóban leálltak, de egy másik kezelést terveznek megpróbálni, hátha arra reagál a szervezete. Egyébként nagyon jól esik a családnak, hogy rengetegen érdeklődtek és támogató üzeneteket írtak. Elmondása szerint a családtagok sem búcsúzkodni járnak hozzá a kórházba. Pelé egyébként lelkesen nézi a vébét, csak a második csoportmérkőzést nem láthatta a kórházba kerülés miatt, de bizakodó a válogatottal kapcsolatban.

Olvasói sztorik