Nemzetközi foci

Nem reagál a kezelésre Pelé szervezete

Xavi Torrent / Getty Images for Pele
Xavi Torrent / Getty Images for Pele

Nem hozta a várt eredményt, így leállították a vastagbélrákkal küzdő Pelé kemoterápiás kezelését, írja a Guardian. A brazil futball-legenda palliatív, más szóval hospice-ellátásban részesül.

A 82 éves Pelénél tavaly augusztusban diagnosztizáltak vastagbélrákot, ami miatt többször is kórházi kezelést kapott. Kedden ismét kórházba került, majd légúti fertőzést kapott. A brazil sajtó alapján írja a Guardian, hogy a kemoterápia leállása után palliatív ellátást kap, ami Pelé esetében azt jelenti, hogy a fájdalommal és a légszomjjal járó tüneteit kezelik.

Miután a héten ismét kórházba került, a brazil labdarúgó-válogatott tagjai is üzentek neki, a szurkolók pedig a Kamerun elleni világbajnoki csoportmeccsen kívántak neki jobbulást.

Kyodo News via Getty Images

Minden idők egyik legjobb játékosa 1958-ban, 1962-ben és 1970-ben nyert világbajnokságot a brazil válogatottal, amelynek színeiben 92 találkozón 77 gólt szerzett. Teljes pályafutását tekintve 1363 mérkőzésén 1281 (más számítások szerint 1284) alkalommal volt eredményes.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik