Nemzetközi foci

Irgalmatlan pofonosztás után hat piros lap a Zenit-Szpartak kupameccsen

Mike Kireev / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Mike Kireev / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Miközben a futballvilág a Katarban zajló vébére koncentrál, a FIFA- és UEFA-eseményektől eltiltott Oroszországban zajlanak a hazai kupaküzdelmek. Vasárnap hat meccsre is sor került, a legtöbb figyelmet azonban az élvonalban élen álló Zenit és a második helyezett Szpartak Moszkva szentpétervári csatája érdemelte ki.

No, nem a gól nélküli döntetlen miatt, hanem mert elképesztő káosz és verekedés tarkította az összecsapást.

Az egész egy mindennapos lökdösődéssel kezdődött Quincy Promes és Wilmar Barrios között, és akkor durvult el, amikor a hazaiak brazil védője, Rodrigao is beszállt és megpróbálta megrúgni ellenfelét.

Ekkor elszabadult a pokol, a cserejátékosok, sőt a szakmai stábok is beszálltak a pofonosztásba.

Vlagyimir Moszkalev játékvezető nehezen tudott rendet tenni, majd amikor már lenyugodtak a kedélyek, kemény büntetőhadjáratba kezdett.

A Zenitből Barrios, Rodrigao és a Barcelona korábbi játékosa, Malcom kapott piros lapot, a vendég moszkvaiaktól a jamaicai Shamar Nicholsont küldte le a pályáról, de kiállította a már lecserélt Alekszander Szoboljevet és a pályára sem lépett Alekszandr Szelihovot is.

A kellemetlen jelenetek ellenére a meccs a mindent eldöntő 11-es párbajig folytatódhatott, ahol a Zenit brazil kapusa, Ivan két lövést is hárított, így végül a hazaiak 4-2-re nyertek.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik