Nemzetközi foci

Fontolóra veszik az oroszok, hogy elhagyják az UEFA-t

Wolfgang Rattay - Pool / Getty Images
Wolfgang Rattay - Pool / Getty Images

Az Orosz Labdarúgó Szövetség elnöke, Alekszandr Gyukov arról beszélt a RIA Novostynak, elgondolkodnak azon, hogy az európai szövetséget (UEFA) elhagyva az ázsiai szervezetnél folytassák.

Pár hónapja még azt mondtam, hogy korai lenne, de most itt egy lehetőség, amin el kell gondolkodni. Nem vagyok biztos abban, hogy meg is lépjük, de az biztos, hogy át kell beszéljük. Semmi hivatalos nem történt még, mert UEFA-tagállam vagyunk, nem lenne szép, ha a hátuk mögött lennének egyeztetések

idézi a Gazprom-vezér Gyukovot a RIA.

Amennyiben az orosz szövetség kilépne az UEFA-ból az azt is jelenthetné, hogy csapatai nem szerepelhetnek az európai kupasorozatokban.

Az ukrajnai háború miatt az UEFA és a FIFA is kizárta minden sorozatából az oroszokat. Így hiába vehetett volna részt a katari focivébé pótselejtezős szakaszában a válogatott, végül nem léphetett pályára. Az UEFA azt is eldöntötte, hogy a 2024-es Európa-bajnokság kvalifikációjában sem vehetnek részt az oroszok. Az RFA a nemzetközi sportdöntőbírósághoz fordult, de a CAS elutasította az orosz fellebbezést a döntések ellen.

Olvasói sztorik