Nemzetközi foci sport

Érdemes megnézni Mo Szalah fejét, amint Sergio Ramos köszöntését fogadja

A Dubai Globe Soccer ünnepségén Mo Szalah vehette át azt a díjat, amit azért kapott, mert a TikTok-rajongók az év játékosának választották. Egészen hihetetlen mennyiségű, 33 millió szavazat érkezett 225 országból – számolt be a Thesun.co –, és a Liverpool csatára nem akárkiket előzött meg, hiszen Karim Benzema, Thibaut Courtois, Kevin De Bruyne, Erling Haaland, Robert Lewandowski, Lionel Messi és Cristiano Ronaldo is a vert mezőnyben végzett.

A gálán Sergio Ramos a minden idők legjobb védőjének járó díjat vehette át, míg Zlatan Ibrahimovic, Wayne Rooney és Romario játékos karrierdíjat kapott.

Apropó, Sergio Ramos! Nem csak a Liverpool-szurkolók, hanem szinte valamennyi futballrajongó tisztában van azzal, hogy Mo Szalah barátságos figura. Tán ennek ellenére meglepő, hogy reagált, amikor érkezéskor meglátta maga előtt Sergio Ramost, aki a 2018-as kijevi Bajnokok Ligája döntőjén (Real Madrid-Liverpool 3-1) emlékezetes módon beszorította a Liverpool támadójának jobb kezét, majd magával rántotta, ráesett, és ezzel súlyos vállsérülést okozott neki. Íme:

Az Európai Cselgáncs Szövetség állásfoglalása szerint amúgy waki-gatame a veszélyes karfeszítő technika neve, és az alkalmazása még a judóban sem megengedett. Az eset után 2018-ban azt írták: „Tilos a karfeszítő technika használata a cselgáncsban, de a labdarúgásban elég jó ahhoz, hogy megnyerjék vele a Bajnokok Ligáját”.

Ehhez képest nem csoda, ha úgy tűnik, érthető módon kissé kényszeredetten udvariasra, tartózkodóra sikeredett ez az ölelés négy év után.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!