Robert Cianflone/Getty Images
Nemzetközi foci sport

Nincs kihívója, újra FIFA-elnök lesz Gianni Infantino

A jelenleg is irányító Gianni Infantino mellett a határidőig nem adta le más a jelentkezését a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöki posztjára, így ő lesz az egyedüli jelölt a márciusi tisztújításon.

Az 52 éves jogász 2016-ban lett a FIFA első embere, miután öt jelölt közül ő kapta a legtöbb szavazatot a választáson, így ő váltotta a korrupciós vádak miatt lemondott Sepp Blattert. Azt követően 2019-ben már ellenjelölt nélkül választották újra elnökké.

A szabályok szerint maximum 12 évig viselheti valaki az elnöki tisztséget, mivel azonban 2016 és 2019 között Blatter korábbi hivatali ciklusát töltötte ki, még egyszer indulhat majd 2027-ben is a pozícióért.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!