Nemzetközi foci

Egy tini a 93. percben mentette meg a Manchester Unitedet

Glyn KIRK / AFP
Glyn KIRK / AFP
Nagyon megszenvedett a győzelemért a Manchester United, amely az angol Premier League 16. fordulójában úgy nyert a Fulham vendégeként, hogy a győztes gólt a 93. percben szerezte.

A meccsen a vendégek szereztek vezetést, a 14. percben Christian Eriksen volt eredményes, ezzel 27 év után az első dán labdarúgó lett, aki a klub színeiben betalált. Előtte erre legutóbb a kapus Peter Schmeichel volt képes, aki 1995. szeptember 26-án a Rotor Volgograd elleni UEFA-kupa meccset mentette 2-2-re, de az akkor még életben lévő idegenbeli gól szabálya miatt az oroszok jutottak tovább.

A Fulham a 61. percben egyenlített Daniel James révén, de még jött fordulat, hiszen a 93. percben a csereként beállt 18 éves spanyol-argentin szélső, Alejandro Garnacho lefutotta a védőket és szépen pöccintett a bal sarokba (1-2).

Az Aston Villa 2-1-re nyert a Brighton vendégeként, a birminghami csapat már az 1. percben hátrányba került, de Danny Ings duplájával fordított. A csapat először nyert vendégként a szezonban, két döntetlen és öt vereség után.

Premier League, 16. forduló

Brighton – Aston Villa 1-2 (1-1)
gól: Mac Allister (1.), illetve Ings (20., 54.)

 

Fulham – Manchester United 1-2 (0-1)
gól: James (61.), illetve Eriksen (14.), Garnacho (90+3.)

Olvasói sztorik