Nemzetközi foci sport

Két Premier League-labdarúgó meleg párt alkot, és ezt az öltözőben felvállalják

Egyre többen beszélnek arról, hogy sportolók közt épp olyan arányban élnek melegek, akár párok is, mint az élet egyéb területén. Azonban akadnak sportágak, ahol még vastag falak mögött tartják ezt a témát, a labdarúgás például ilyen.

Még tavaly március végén keltett nagy feltűnést a német válogatott „Emberi Jogok” kampánya. Az Izland elleni válogatott labdarúgó mérkőzés előtt a csapat tiltakozó mezt viselt, hogy felhívja a figyelmet a világbajnokságot rendező Katar bizonytalan emberi jogi helyzetére (lásd a nyitóképen).

A héten az keltett felháborodást, hogy a korábbi katari válogatott labdarúgó, a világbajnokság nagykövete, Khalid Salman egy interjúban úgy fogalmazott, a homoszexualitás „agybaj”.

Az angol legenda , a 61 éves Gary Lineker a múlt hónapban azt nyilatkozta, hogy tud egy-két meleg Premier League-játékosról, akik már nagyon közel állnak a coming outhoz.

Ehhez képest most a The Sun most azt írja, hogy „Az egyik Premier League-csapat két játékosa kapcsolatban él egymással, és nyíltan beszélnek arról, hogy meleg párt alkotnak”.

A lap forrására hivatkozva úgy fogalmaz, a két futballsztár az év elején jött össze, és „Nem látták szükségét, hogy elrejtőzzenek a csapattársaik elől. Az öltözőben senkit sem zavar a nemi hovatartozásuk, a menedzser és a klub alkalmazottai elfogadják, támogatják őket. Ennek ellenére úgy döntöttek, egyelőre nem lépnek ki nyilvánosság elé, mert félnek, hogy önmaguk felvállalása elvonná a figyelmüket, márpedig ők a szezon végéig a futballra szeretnének koncentrálni. De mivel pozitív üzenetnek tartják, utána megtörténhet, hogy nyilvánosság elé állnak.”

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!