Nemzetközi foci

Schäfer András nélkül másodszor kapott nagy verést az Union Berlin

Tom Weller / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Tom Weller / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Két hete még a Bundesliga első helyén állt, azóta viszont kétszer is súlyos vereséget szenvedett és visszacsúszott az ötödik helyre az Union Berlin csapata.

Amióta Schäfer András nem áll a berliniek rendelkezésére, nagyon nem megy a szekér. A magyar válogatott középpályás még november 3-án, a belga Union Saint-Gilloise elleni idegenbeli Európa Liga-mérkőzésen szenvedett bokasérülést. Az Union azt a csatát megnyerte 1-0-ra, azóta viszont három bajnokin mindössze egy pontot szerzett, így az élről visszacsúszott az 5. pozícióba.

Egy hete a Bayer Leverkusen otthonában kapott ki 5-0-ra, szerdán az alsóházi Augsburggal csak 2-2-re végzett, vasárnap pedig Freiburgban futott bele egy nagy pofonba. A hazaiak az első félidőben a mesterhármasig jutó Vincenzo Grifo vezérletével 4-0-s előnyre tettek szert – igaz, a berliniektől Robin Knoche a 9. percben büntetőt hibázott, majd Diogo Leite a 19. percben piros lapot kapott.

A vendégek a második félidőre összeszedték magukat és a 84. percben Sven Michel büntetőjével végül szépítettek (4-1). A hazaiaknál Sallai Roland a 69. percben állt be csereként.

A nap másik mérkőzésén az Eintracht Frankfurt 1-1-es döntetlent játszott Mainzban, a hazaiak három vereség után jutottak ismét ponthoz a Bundesligában.

Bundesliga, 15. forduló

Mainz – Eintracht Frankfurt 1-1 (1-0)
gól: Burkardt (40.), illetve Kolo Muani (67.)

 

Freiburg – Union Berlin 4-1 (4-0)
gól: Grifo (4., 6., 20., az elsőt és a harmadikat 11-esből), Gregoritsch (45+1.), ill. Michel (84., 11-esből)
piros lap: Diogo Leite (19., Union)

Olvasói sztorik