Nemzetközi foci

Menetel a Lipcse, már a második a Bundesligában

Carmen Jaspersen / picture alliance via Getty Images
Carmen Jaspersen / picture alliance via Getty Images

Az RB Leipzig 2-1-re győzött a Werder Bremen vendégeként a német labdarúgó-bajnokság idei utolsó, 15. fordulójának szombati játéknapján. Gulácsi Pétert sérülés miatt nélkülöző lipcseiek – akiknél Willi Orbán végigjátszotta a találkozót, Szoboszlai Dominik pedig a 83. percig volt a pályán –

egymást követő 13. tétmérkőzésükön maradtak veretlenek, a Bundesligában pedig sorozatban negyedszer nyertek és nyolc kör óta nem találtak legyőzőre.

Újabb sikerével a tabella második helyére jött fel az együttes, de közvetlen riválisai később lépnek pályára. Orbánnak egyébként a meccs során felszakadt a homlokán a bőr, de egy turbánnal a fején folytatta a játékot. Eddig mind a 15 bajnokit végigjátszotta az idényben.

Nagyon bejött a Bayer Leverkusennek, hogy kinevezte a vezetőség Xabi Alonsót. A baszk szakemberrel a csapat megcsípte a BL-csoportjában a harmadik helyet és így az Európa Ligában folytathatja, míg a Bundesligában már a hetedik meccset vívta vele a Bayer és a negyedik győzelmét aratta egy döntetlen és két vereség mellett. Jelenleg a tizenegedik helyen állnak a leverkuseniek.

A címvédő és listavezető Bayern München 2-0-ra győzött a sereghajtó Schalke 04 vendégeként. A Bayern a katari világbajnokság és a Bundesliga téli szünete miatt legközelebb több mint két hónap múlva, január 20-án az RB Leipzig ellen játszik tétmérkőzést.

Bundesliga, 15. forduló

Augsburg-VfL Bochum 0-1 (0-0)
Hertha BSC-1. FC Köln 2-0 (1-0)
Hoffenheim-VfL Wolfsburg 1-2 (1-1)
Bayer Leverkusen-VfB Stuttgart 2-0 (1-0)
Werder Bremen-RB Leipzig 1-2 (0-1)

Olvasói sztorik