Nemzetközi foci

Bombagóllal verte a Chelsea-t, maradt a dobogón a Newcastle

Stu Forster / Getty Images
Stu Forster / Getty Images

1-0-ra legyőzte hazai pályán a Chelsea-t a Newcastle United az angol bajnokság, a Premier League 16. fordulójában, a csapat ezzel visszavette a harmadik helyet a tabellán.

A Newcastle a meccs egészében többet próbálkozott kapura lövéssel, veszélyesebbek is voltak a próbálkozásai, a 67. percben pedig egy gyors ellentámadás végén a győztes gólt is megszerezte: Miguel Almiron tört befelé a tizenhatos elé, majd az érkező Joseph Willock a kapuba bombázott, Édouard Mendy vetődött ugyan, de nem volt esélye védeni.

A Newcastle-nek ez a mostani volt a nyolcadik győzelme hat döntetlen mellett és mindössze egyszer kapott ki. Kihasználta ráadásul a címvédő Manchester City hazai vereségét, két pontra megközelítette Pep Guardiola csapatát. A Chelsea-nek ez a mostani volt minden sorozatot figyelembe véve a harmadik egymást követő veresége.

Eddie Howe csapata azt a Tottenham Hotspurt előzte vissza, amely úgy nyert otthon 4-3-ra, hogy a Leeds United háromszor is vezetett. Az elmúlt idényben Bajnokok Ligája-döntős Liverpool ugyancsak hazai környezetben gazdagodott három ponttal az immár négy bajnoki óta nyeretlen Southampton ellen, a meccs hőse a 100 millióért igazolt csatár, a duplázó Darwin Nunez volt.

A Bournemouth ötmeccses nyeretlenségi sorozatot zárt le: otthon 3-0-ra győzte le az Evertont.

Martin Ödegaard duplájával az éllovas Arsenal kétgólos győzelmet aratott a sereghajtó Wolverhampton Wanderers vendégeként, a londoniak immár nyolc kör óta veretlenek a Premier League-ben, a hazaiak viszont sorozatban ötödik bajnoki összecsapásukon maradtak nyeretlenek.

Premier League, 16. forduló

Wolverhampton Wanderers-Arsenal 0-2 (0-1)
Newcastle United-Chelsea 1-0 (0-0)
Bournemouth-Everton 3-0 (2-0)
Liverpool-Southampton 3-1 (3-1)
Nottingham Forest-Crystal Palace 1-0 (0-0)
Tottenham Hotspur-Leeds United 4-3 (1-2)
West Ham United-Leicester City 0-2 (0-1)

Olvasói sztorik