Ivan Romano / Getty Images
Nemzetközi foci sport

Korábban csak egy klub volt képes arra, amire a Napoli

A Napoli továbbra is veretlen az olasz labdarúgó-bajnokságban: az éllovas nápolyiak az idei utolsó, 15. forduló szombati játéknapján 3-2-re nyertek a vendég Udinese ellen. Luciano Spalletti listavezető csapata már 3-0-ra is vezetett, és bár a hajrában az udineiek kétszer is betaláltak, egyenlíteniük nem sikerült.

A Napoli így két döntetlen mellett 13. sikerét aratta a Serie A-ban, amelyben toronymagasan, 11 ponttal vezet. Korábban csak egy olasz klub, a Juventus volt képes arra (négy alkalommal is), hogy az első 15 fordulóban 13 győzelmet szállítson.

Az Udinese egymást követő hetedik találkozóján maradt nyeretlen a pontvadászatban, összességében pedig már nyolc tétmérkőzésnél jár siker nélkül.

Serie A, 15. forduló

Napoli-Udinese 3-2 (2-0)
Sampdoria-Lecce 0-2 (0-1)

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!