Nemzetközi foci

„Nem vagyok egy Brad Pitt, de nyomultak rám a nők” – vallotta a bíróságon a nemi erőszakkal vádolt vb-győztes focista

Paul ELLIS / AFP
Paul ELLIS / AFP

Több rendbeli nemi erőszakkal és szexuális zaklatással gyanúsítják Benjamin Mendyt, a Manchester City francia labdarúgóját, aki Angliában áll bíróság elé.

A francia válogatottal 2018-ban világbajnoki címet nyert Mendy azt mondta, a nők körében már akkor népszerűnek számított, amikor 19 évesen még a Marseille-ben futballozott, és az érdeklődés a tízszeresére nőtt, amikor 2017 nyarán a Cityhez igazolt.

Nem vagyok egy Brad Pitt, de nyomultak rám a nők. Eleinte nem értettem, miért megy ilyen könnyen az ismerkedés, aztán rájöttem, hogy a státuszom miatt, azért, mert egy ismert csapatban futballozom

– mondta a bíróságon Mendy, hozzátéve, hogy Angliában hetente kétszer-háromszor is eljárt éjszakai bárokba, és ilyenkor gyakran vitt haza nőket a 4,7 millió fontot kóstáló luxuslakásába. Azt is elmondta, nem okozott gondot számára, hogy olyan nőkkel fekszik le, akiket nem igazán ismer.

„Ha ők is, és én is szexet akartunk, akkor ment minden magától. Sok nővel volt ilyen jellegű kapcsolatom, a legtöbbször ők kezdeményeztek, de volt, hogy én. Ha egy nő azt kérte, hagyjuk abba, akkor tiszteletben tartottam a kérését. Úgy szeretem a szexet, ha a másik fél is élvezi”.

A 28 éves focista elárulta, nem aggódott a védekezés miatt, bár tisztában volt a kockázatokkal. Elismerte, olyanra is volt példa, hogy egy éjszaka folyamán több nővel is ágyba bújt.

Számomra ez normális volt, de elismerem, hogy furán hangzik, és belátom, hogy tiszteletlenül álltam a nőkhöz. Nem voltam tisztában azzal, hogy megbánthatok valakit, ha mindkettőnk számára rendben van, hogy lefekszünk egymással

– nyilatkozta a bíróságon Mendy, hozzátéve, hogy volt néhány elhúzódó térdsérülése, és ezekben az időszakokban rendszeresen partikat rendezett, de ma már ezt bánja. A játékos tagadta az ellene felhozott vádakat.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik