Nemzetközi foci

Csatára az égbe lőtte a ziccert, meglepetésre kikapott a Real

Twitter
Twitter

Elszenvedte első vereségét a bajnoki szezonban a Real Madrid, miután 3-2-re kikapott hétfőn a Rayo Vallecano vendégeként. A címvédő így maradt a második helyen, a Barcelona vezeti a La Ligát.

Az 5. percben hátrányba került Carlo Ancelotti csapata, amely sokáig nem jelentett veszélyt a hazai kapura, de aztán Luka Modric egyenlíteni tudott büntetőből, majd a 41. percben már a vendégeknél volt az előny, Éder Militao fejelt a kapuba. Mégis egállal mentek szünetre a csapatok, Álvaro García rövid oldalra tartó lövésébe ugyanis csak beleütni tudott Thibaut Courtois, de védenie nem sikerült.

A második félidőben Dani Carvajal kezezett, amiért tizenegyest rúghatott a Rayo, és Courtois ugyan védett, a belga kapus a lövés előtt elmozdult a vonalról, Carvajal pedig idő előtt belépett a tizenhatoson belülre. Újralövették a büntetőt, Oscar Trejo ezúttal már nem hibázott.

A hazaiak mentek előre a negyedik gól reményében, mégis a Real előtt adódott a hajrá legnagyobb gólszerzési lehetőség, a pontszerzés azonban Rodrygo lábában maradt: a brazil csatár pár lépésről az égbe lőtt ziccerben, a 90. percben. Május óta ez volt az első veresége a bajnokságban a Real Madrid számára.

A Rayo Vallecano megnyerte a legutóbbi három bajnokiját, ebben a szezonban pedig ikszelt a Barcelona és az Atlético otthonában, most pedig legyőzte a címvédőt.

La Liga, 13. forduló

Rayo Vallecano-Real Madrid 3-2 (2-2)

Olvasói sztorik