Nemzetközi foci bajnokok ligája

A Pool visszavághat a Realnak, Szoboszlaiék a Cityt kapták a BL-ben a 16 között

Fabrice COFFRINI / AFP
Fabrice COFFRINI / AFP

A svájci Nyonban elkészítették a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének sorsolását.

Szokás szerint a csoportmásodikokat a csoportelsőkkel sorsolták össze, és azonos országból érkező klubok nem kerülhettek össze, ahogyan azok a csapatok sem, akik a csoportkörben ugyanabban a négyesben szerepeltek.

A sorsolásnál az isztambuli döntő nagykövete, Hamit Altintop segédkezett, az ő érdeme, hogy ebben a kiírásban már a 16 között megismétlődik a tavaszi döntő, hiszen a Liverpool a Real Madridot kapta, amely a párizsi fináléban 1-0-ra győzött.

A három magyar játékost (Gulácsi Péter, Willi Orbán, Szoboszlai Dominik) a keretében tudó RB Leipzig edzője, Marco Rose elkezdheti kidolgozni a tervet, hogyan állítsák meg Erling Haalandot és Kevin de Bruynét, a német csapat ugyanis a Manchester Cityvel találkozik majd.

A Liverpool-Real mellett a PSG-Bayern tűnik a legjobb párosításnak, az egyik oldalon Lionel Messi, Neymar, Kylian Mbappé és Gianluigi Donnarumma, a másikon Jamal Musiala, Leroy Sané, Sadio Mané és Manuel Neuer, unatkozni biztosan nem fogunk. A két csapat 2020-ban a BL-döntőben találkozott, akkor Kingsley Coman góljával a bajorok nyertek.

Az első mérkőzésekre február 14-én és 15-én, valamint 21-én és 22-én kerül sor, a visszavágókat március 7-én és 8-án, illetve egy héttel később rendezik.

Bajnokok Ligája, a nyolcaddöntő párosítása:

RB Leipzig (német) – Manchester City (angol)
Club Brugge (belga) – Benfica (portugál)
Liverpool (angol) – Real Madrid (spanyol)
AC Milan (olasz) – Tottenham (angol)
Eintracht Frankfurt (német) – Napoli (olasz)
Borussia Dortmund (német) – Chelsea (angol)
PSG (francia) – Bayern (német)
Inter (olasz) – Porto (portugál)

Olvasói sztorik